Kaaosradio - Underground Netradio

Kaaosradio on UG, ei kaupallinen. Keskitymme musiikkityyleihin joita kuulee harvemmin. Kaikki 24h jatkuvassa soitossa soivat musiikit on ilmaisia. Etsimme jatkuvasti uutta ilmaista musiikkia täydentämään genrepäivien soittolistoja, esimerkiksi netlabel sivuistoilta. Kaikki musiikit ovat CC-lisenssillä, tai yksittäiset artistit ovat antaneet musiikkiaan soittolistoille soittoon. Haluamme antaa näkyvyyttä artisteille. Kun heidän biisinsä soi radiossa, se näkyy myös playereissä.
Dj:den ja artistien pitämistä ohjelmista osa on juonnettuja. Ohjelmat voivat olla livejä, tai nauhoitettuja. Pituusrajaa ei ole, mutta suositus on aina yli tunti.


Streamejä on yhteensä neljä:
24h genrepäivät:

  • Maanantai: Hardstyle
  • Tiistai: IDM/Experimental
  • Keskiviikko: Techno/Electro
  • Torstai: Dubstep/DnB/Breakbeat
  • Perjantai: Psy-/Goatrance
  • Lauantai: Hardcore/Breakcore
  • Sunnuntai: Hardtechno/Hardtrance/Freeform
24h Chillout: Erilaista chilliä musiikkia, esim. downtempo, ambient, dub, triphop, psybient.
24h Chiptunes / Modules: Chiptune on 80-luvun tietokoneiden ja pelikonsolien yksinkertaisilla aaltomuotoihin perustuvilla äänipiireillä (esim SID) tuotettua musiikkia. Modulet on vanhoilla tietokoneiden tracker -ohjelmilla tehtyä musiikkia.
LIVE stream: Silloin kun radiossa on LIVE ohjelmaa, ja dj:itten valmiiksi nauhottamia mixauksia/ohjelmia, tämä streami aktivoituu.


Kaaosradion yhteisö on alkanut alunperin irkissä vuonna 2010, eli IRCnetissä #kaaosradio-kanavalla. Irkissä ihmiset voivat valita käyttöönsä jonkun nickin. Usein nick on myös artisti/taiteiljanimi. Kanavalla pystyy helposti seuraamaan mitä radiossa milloinkin soi, sekä näkemään tulevat ohjelmat. Lisäksi kanavalla on botti jonka kanssa voi keskustella jos tulee tylsää. Kanavalla on tänäpäivänäkin vielä aktiivista keskustelua. #kaaosradio on suurimpia IRCnet kanavia, n. 80 ihmistä.


Ylläpidosta vastaa danacat, laama, raztaman, moira ja terae (irkki-nickit). Lisäksi joitain dj:itä ja artisteja on hyvin mukana kehittämässä radiota, osallistumalla koodeihin ja graffoihin. Myös muut voivat kutsua lisää soittelijoita, mainostaa, ja muutenkin auttaa.

Soittolistoille ilmaisia biisejä keräämme eri ilmais-netlabeleiltä, sivustoilta ja yksittäisiltä artisteilta. Kaaosradio on UG radio, joten kuuntelijoita on vähän. Keskimäärin jatkuvan soittolistan kuuntelijat on n. 10, live-soitteluiden tai mixausten soidessa kuuntelijoita saattaa olla muutamankymmentä, ja jos ahkerasti mainostaa ohjelmaansa, saattaa kuuntelijoita olla viitisenkymmentä. Bileistä tulevien suorien lähetysten kuuntelijat vaihtelevat paljon, keskimäärin vaihtelee 10-30 välillä. Tosin, yhtä streamiä saattaa kuunnella monta ihmistä, joten tarkkaa kuuntelijamäärää on mahdotonta sanoa.

Dj:t ja artistit ottavat yhteyttä ylläpitoon, jos haluavat tehdä radioon ohjelmaa. Jos heillä on valmista ohjelmaa, he lähettävät linkin. Jos haluavat soitella livenä, annamme stream-asetukset ja he itse streamaavat kotoaan pienellä streamiohjelmalla, tai mixausohjelmalla suoraan. Silloin he myös saavat tunnukset aikatauluun, jonne voivat itse merkata kun haluavat tehdä ohjelmaa livenä. Dj:t ja artistit voivat saada oman vakituisen soittoajan. Kaaosradioon onkin kertynyt jo hyvin vakituisia ohjelmia pitäviä.


Artistien näkyvyyden tukemiseksi olemme myös julkaisseet kokoelman, Kaaoskokoelma. Se sisältää 28 erilaista biisiä, ja monipuolisesti eri genrejä. Kokoelma on omakustanne.
Kokoelmasta tehtiin CD-versio, jossa on kaksi CD:tä. Kuitenkin CD:n saivat vain osallistuvat artistit, tai kokoelman tekoon osallistuvat tekijät. Nettijulkaisu on ilmaiseksi ladattavissa. Työn alla on jo seuraavaa kokoelma, johon tulee jälleen paljon erilaista musiikkia eri artisteilta.


Kaaosradio ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää musiikin kuuntelua ja erilaisen musiikin levinneisyyttä kotipaikkakunnallaan sekä muualla Suomessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys kerää musiikkia jota jaetaan ilmaiseksi netlabelien Internetsivustoilla. Lisäksi tarkoituksena on soittaa tätä musiikkia kaaosradio.fi -sivustoon liittyvällä nettiradiolla. Myös tarkoituksena on luoda elektronisen musiikin tapahtumia, sekä ylläpitää ja kehittää Kaaosradion yhdistystä sekä kaasoradio.fi:n streamaajien ja artistien sekä DJ:den toimintaa ja tukea mahdollisuuksien mukaan vastaavien uusien harrastajien toimintaa. Yhdistys järjestää välillä myös kilpailuja sekä hyväntekeväisyystapahtumia. Tapahtumat voivat olla myös kaaosradiossa. Myös yhteistyö vastaavanlaisten muiden yhteisöjen kanssa on mahdollista.
Hallituksessa toimii tällä hetkellä neljä jäsentä. Kannattavaksi jäseneksi voi liittyä henkilö joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa.